Het conceptplan

Door wie:

Happietogo is bedacht door Jan Koning, een economie student van het Nova College. Hij bedacht s’avonds het idee toen hij honger had.

Voor wie:

Het is bedacht voor kookliefhebbers maar ook voor mensen die juist niet van koken houden.

Wat:

Happietogo is een applicatie waarmee je als kookliefhebber zelf ervoor kan kiezen voor hoeveel mensen je maximaal wilt koken, je kan bijvoorbeeld in de planning het aantal porties dat je bereid bent om te koken zelf invullen. De prijs voor een portie zal normaal gesproken niet meer dan 5 euro kosten. Aangezien je hiermee gemiddeld een gerecht voor 2 personen kan maken, 5 euro per portie is dus ruim genoeg om de kosten voor de ingrediënten en tijd te compenseren. Als consument hoef je dus niet allemaal ingrediënten meer te kopen of dure (ongezonde) bestellingen te doen. Maar gewoon even op je mobieltje kijken of er vanavond iets gemaakt wordt in de buurt.

Op de app moet een consument gerechten die worden gekookt kunnen vinden, betalen en een recensie van het gekochte gerecht achterlaten op het profiel van de kok na het te hebben opgehaald of laten bezorgen. Koks moeten de volgende dingen kunnen doen op het platform: inplannen van gerechten, beschrijving toevoegen, aantal beschikbare porties opgeven, ophaallocatie selecteren, ophaaldatum en tijd toevoegen en een prijs bepalen.

Wanneer een kok niet al zijn porties verkoopt kan hij dit voor zichzelf bewaren of een andere dag verkopen.

Waar:

De applicatie zal beschikbaar worden voor iPhone en Android maar ook op internet.

Wanneer:

De applicatie is ontworpen en moet nu nog worden gemaakt door een ontwikkelaar, hij zegt dat het binnen een maand af kan zijn.

Waarom:

HappieToGo is bedacht om gezond eten voor iedereen goedkoper te maken en voedselverspilling te verminderen.

Er word ontzettend veel eten weggegooid door mensen thuis en met de app willen we het makkelijker maken voor mensen om hun eten aan andere mensen te geven/ verkopen.

Sfeerschets:

Zo ik ben klaar met werken, even kijken op Happietogo of er iets in de buurt af te halen is…
Ja hoor! Hier twee straten vandaan, ik betaal via de app en stap direct op de fiets.

Ah fijn, het zit al netjes in een milieuvriendelijk wegwerp bakje, en ik kan gelijk weer naar huis om het op te eten.